zondag 23 september 2012

Mijn scrapplek

Elke scrapper kent het wel. Je bent constant op zoek naar ideale manier voor het opbergen van je scrapspullen. Ik heb al van alles gedaan en geprobeerd. Het allerliefste wil ik planken aan de muur met doosjes etc. Helaas is dat niet mogelijk omdat de muur waar mijn bureau tegen aan staat te zwak is daarvoor. Beugels vallen er heel makkelijk weer uit. Uiteindelijk heb ik een plank op mijn bureau neergezet. Aan de ene kant leunt de plank op een ikea ladekastje van 25cm hoog en aan de andere kant staan poten. Dit vond ik te weinig en we hadden nog een plank over maar dan kleiner. Toen heb ik stenen uit de tuin gehaald die we nog overhadden van de verbouwing. Die heb ik op elkaar gestapeld boven op de eerste plank. De tweede plank erop en ik heb nog meer opberg ruimte. Het witte kastje wat je link ziet staan, heb ik van mijn zus gekregen. Komt van de babykamer van mijn neefje.

 
Ik heb daarna van alles op de planken gehad, ladekastjes, doosjes etc. Maar nog was ik niet te vreden. Eigenlijk wilde ik meer ladekastjes. Maar die van 25 centimter hoog worden niet meer verkocht bij de ikea en die zijn duur. Maar de oplossing heb ik gevonden maar wat heb ik me op mijn hals gehaald.


Ik kwam de oplossing tegen op de blog van roxanne. Haar stickerkast met uitleg hoe ze die gemaakt heeft. Nu ben ik deze dus ook aan het maken, maar dan wel met andere maten. De kastje worden namelijk 24,5 centimeter hoog en 31 centimeter diep. Het eerste kastje ging niet helemaal goed omdat ik de ruimte tussen de wand van het kastje en lade te klein had. Hierdoor ging de lade erg stroef. Ook had ik de binnenkant van de lade geverfd. Dat kan ik je ook beter afraden want daarvan ging mijn chipboard bol staan. Dat hielp ook niet bij het open en dit gaan.Wat ik helemaal fijn vind aan het maken van deze ladekastjes is dat ik van te voren bedenk wat er in moet en het laatje dan vervolgens op maat kan maken. Het lade kastje rechts is voor mijn alterations dies. De normale dies kunnen onder in en passen precies recht op en de andere gaan bovenin.

Meer foto's volgens naarmate ik er meer af heb.

Laat even een berichtje achter met wat je er van vind.

Groetjes,
Melanie

6 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er super uit zo zeg! Keurig, en het zelfgemaakte kastje is echt geweldig! Inderdaad, precies de goede maten die je nodig hebt, mooi en praktisch, wat wil je nog meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej Melanie,
  wat een super goed idee, om zo zelf je kastjes te maken. Ik vind je plek dr heel tof uit zien!

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bedacht zeg!!!!
  Tja ik maak ook graag wat ik wil op maat, dan heb ik die ruimte die ik wil, best belangrijk toch?

  Veel succes en ben benieuwd als het helemaal klaar is!

  Groetjes
  Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een heerlijk scrapplekje, maar je hebt altijd ruimte tekort he? Hihi heel herkenbaar! Ik vind dat je hartstikke creatief bent met je oplossingen. Zelf ladekastjes maken, ik vind het superknap... En ze zijn & worden prachtig!
  Liefs,
  Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een leuk plekje zo. Ik wil je niet ontmoedigen natuurlijk, maar volgens mij heb ik gisteren zo'n kastje bij de ikea gekocht.
  17,95 met drie lades boven elkaar. De maat weet ik niet hoor. zou ik even na moeten meten.
  Maar die bakjes die nu zelf maak vind ik ook grandioos. En die heb je dan toch maar zelf gemaakt. Is ook een schouderklop waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi en efficient ingericht je plekje! Slim hoe je het plankenprobleem hebt opgelost.
  Zelf ben ik ook aan het inrichten, best een heel gedoe, je hebt het liefste toch alles binnen grijpafstand, maar ja...die verzamelwoede he! Mooi ook het ladenkastje wat je aan het maken bent!

  BeantwoordenVerwijderen