zondag 23 september 2012

Mijn scrapplek

Elke scrapper kent het wel. Je bent constant op zoek naar ideale manier voor het opbergen van je scrapspullen. Ik heb al van alles gedaan en geprobeerd. Het allerliefste wil ik planken aan de muur met doosjes etc. Helaas is dat niet mogelijk omdat de muur waar mijn bureau tegen aan staat te zwak is daarvoor. Beugels vallen er heel makkelijk weer uit. Uiteindelijk heb ik een plank op mijn bureau neergezet. Aan de ene kant leunt de plank op een ikea ladekastje van 25cm hoog en aan de andere kant staan poten. Dit vond ik te weinig en we hadden nog een plank over maar dan kleiner. Toen heb ik stenen uit de tuin gehaald die we nog overhadden van de verbouwing. Die heb ik op elkaar gestapeld boven op de eerste plank. De tweede plank erop en ik heb nog meer opberg ruimte. Het witte kastje wat je link ziet staan, heb ik van mijn zus gekregen. Komt van de babykamer van mijn neefje.

 
Ik heb daarna van alles op de planken gehad, ladekastjes, doosjes etc. Maar nog was ik niet te vreden. Eigenlijk wilde ik meer ladekastjes. Maar die van 25 centimter hoog worden niet meer verkocht bij de ikea en die zijn duur. Maar de oplossing heb ik gevonden maar wat heb ik me op mijn hals gehaald.


Ik kwam de oplossing tegen op de blog van roxanne. Haar stickerkast met uitleg hoe ze die gemaakt heeft. Nu ben ik deze dus ook aan het maken, maar dan wel met andere maten. De kastje worden namelijk 24,5 centimeter hoog en 31 centimeter diep. Het eerste kastje ging niet helemaal goed omdat ik de ruimte tussen de wand van het kastje en lade te klein had. Hierdoor ging de lade erg stroef. Ook had ik de binnenkant van de lade geverfd. Dat kan ik je ook beter afraden want daarvan ging mijn chipboard bol staan. Dat hielp ook niet bij het open en dit gaan.



Wat ik helemaal fijn vind aan het maken van deze ladekastjes is dat ik van te voren bedenk wat er in moet en het laatje dan vervolgens op maat kan maken. Het lade kastje rechts is voor mijn alterations dies. De normale dies kunnen onder in en passen precies recht op en de andere gaan bovenin.

Meer foto's volgens naarmate ik er meer af heb.

Laat even een berichtje achter met wat je er van vind.

Groetjes,
Melanie

vrijdag 21 september 2012

Papierhouder

Hallo allemaal,

Ja, ja ik heb weer een post na 2 maanden bijna niets geplaatste te hebben, is dit mijn 4de post in vier dagen. En er komt nog meer. Vandaag wil ik jullie deze papierhouder laten zien. Hij is gemaakt volgens de tutorial van Petra. Ik heb wel de maten veranderd. Ik wilde er mijn 12x12" papier in bewaren dus moest alles groter worden. Ik had alleen niet nagedacht over hoe ik hem ging beplakken. Ik kwam er bij het snijden van het papier achter dat 12" papier iets van 12 1/2" grote niet gaat bedekken. Toen heb ik alle randen met zwart geverfd zodat het niet meer zo erg op valt.

Het papier is van Graphic45 maar ik had een vreemd paperpad kwam ik achter. De vellen waar de eiffeltoren opstond zaten er niet in. Van andere vellen had ik er drie. Beetje vreemd. Het handvat komt bij de formido vandaan. De formido hier in het dorp gaat weg en daardoor is er veel in de aanbieding. Deze heeft mij 50 cent gekost moest alleen wel een blokje erbij aan doen om dat de schroefen te groot waren en ik geen geduld had om op zoek te gaan naar andere.




 
Ik hoor graag wat jullie er van vinden dus laat het me even weten door een berichtje achter te laten.
 
Liefs,
Melanie

donderdag 20 september 2012

Envelopmini

Ow wat ben ik op dreef de laatste tijd. Ik heb al een aantal projectjes afgemaakt, hierdoor wordt mijn to do lijst steeds kleiner. Het album wat ik je nu laat zien heb ik zelf bedacht. Het is gemaakt met enveloppen van 7gypies en met kleine envelopjes van Jillibean. Het papier is van basic grey - Little black dress. Een bestemming heeft het boekje nog niet. Maar dat komt nog wel. Deze komt gewoon bij mijn verzameling mini's te staan.
 
 
Zie jullie dat frampje voor op? Die komt bij de wibra vandaan. Hij was alleen roze en dat vond ik niet passen bij dit album dus ik hem wit geverfd. En het was een fotolijstje maar ik heb de achterkant er af gesloopt. Ze hebben meerdere soorten en ze zijn maar 80 cent per stuk.

De flap van de grote envelop heb ik na achter gevouwen en een flap van gemaakt. Hierdoor heb je meer ruimte voor foto's.
De tags voor de kleine envelopjes moet ik nog maken. Moet alleen nog bedenken wat ik daar in wil doen.
 
Ik hoor graag wat jullie er van vinden en ik zou het fijn vinden als je een berichtje achter laat
 
Liefs,
Melanie

woensdag 19 september 2012

the perfect little mini

Een van mijn favoriete albums om te maken is toch zeker de perfect little mini van Kathy Orta (paperphenomenon). Hij is simpel en elegant en heel makkelijk te maken. Vergeleken met haar andere projecten heb je er ook veel minder materiaal voor nodig. Daardoor is het een leuke album om kado te geven.

Deze heb ik gemaakt voor een vriendin die in augustus is bevallen van een meisje.


Ik hoor graag wat jullie er van vinden.

Liefs,
Melanie

dinsdag 18 september 2012

Fotolijst

Afgelopen mei waren mijn schoonouders 40 jaar getrouwd. Als kado hebben ze van Luke en mij een fotoshoot gekregen. In eerste instantie was het de bedoeling dat ze een foto uitkozen en dat we die lieten vergroten voor in een mooie lijst. Maar mijn schoonmoeder vond dit leuker. Dus heb ik mijn creativiteit op de lijst losgelaten. Het resultaat mag er wezen vind ik zelf.

Het papier is van DCWV - Lemon Flower. Dat is een van mijn favoriete papiertjes. De vlindertjesvolgens mij van martha stewart maar dat weet niet ik niet zeker die heb ik namelijk in een rak gekregen van Marieke. Het citaat heb ik overgenomen van iemand onderschrift op het SA forum. Ik weet alleen niet meer wie. Er staat FA-MI-LY: Where live begins and love never ends.






Ik hoor graag wat jullie er van vinden

Liefs,
Melanie